NORD-VPN-BANNER-BRA-1024x154

Chromecast setup för IPTV

I denna guide tänkte vi gå igenom hur du installerar steg för steg en fullständig Chromecast setup. Naturligtvis visar vi också vilka iptv appar du behöver för att se på IPTV kanaler via dongeln på din TV.

Vad är Chromecast, och hur fungerar Chromecast?

Google chromecast dongle är en mediaspelare och iptv box. Den gör din vanliga tv apparat till en smart tv, vilket gör att du kan streama IPTV kanaler, YouTube, Netflix & tjänster som TV4 Play för som du laddar ner till Android. Koppla dongeln via HDMI i din tv, och anslut den via WIFI mot dit trådlösa nätverk hemma och du är igång.

Kolla-på-iptv-med-Google-Chromecast

INSTALLERA CHROMECAST PÅ DIN TV

För att komma igång och installera din Chromecast behöver du tre saker, TV apparat med HDMI anslutning och en laddare med micro usb kabel för att ge ström till din Chromecast. Du får med en laddare i förpackningen som du bara stoppar in i vägguttaget, och då ska en vit diod på din chromecast börja lysa. Denna måste sitta i hela tiden, och det räcker inte med ström från HDMI anslutningen i din tv apparat.

Installera Google Home appen

Google-Home-appenKnappa in på tv:n att du vill se den HDMI kanal du anslutit dongeln till, och vänta tills du får upp instruktioner på skärmen om att du ska besöka Chromecast Setup. Ladda ner Google Home Appen i din mobil eller surfplatta, då den fungerar som en fjärrkontroll och brygga mellan ditt wifi och tv för vad som ska streamas.

Konfigurera alla inställningar

Öppna Home appen, och följ vidare instruktioner för att slutföra installationen. Detta är enkelt, och skulle du få problem kolla så du är uppkopplad mot ditt Wifi. Det är nämligen så att chromecast utan wifi inte fungerar, så det måste vara anslutet. Fyll i koden du får upp på TV:n i din mobil, och du ska nu vara redo att börja streama.

VIDEO PÅ HUR DU INSTALLERAR

CHROMECAST IPTV APP INSTALLATION

För att kolla på IPTV med Chromecast räcker det tyvärr inte med bara Google Home, utan du kommer behöva ytterligare en app. Det finns flera stycken appar som du kan använda, och här finner du vårat test av iptv appar. Men när det kommer till att strömma iptv kanaler till en tv, så har vi en favorit.

Ladda ner denna gratis appen

Våran favorit app för att strömma iptv kanaler till en tv heter GSE SMART IPTV. Den finns också med i våran topplista av bästa apparna, och det är den de flesta använder. GSE smart iptv är gratis app. För att ladda ner appen går du bara in på Google Play, eller via denna länk som tar till nerladdning av appen. OBS: Innan du börjar använda en IPTV tjänst, så bör du överväga att skydda dig med en VPN tjänst.

Streama-IPTV-kanaler-på-chromecast

POPULÄRA APPAR DU KAN ANVÄNDA

Här finner du några av de populäraste apparna du kan använda till din chromecast, som hjälper dig att streama filmer, musik och bilder rakt in i din tv apparat.

streama-spotify-till-din-tv

KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION

Spotify behöver ingen närmare presentation av vad det är för något, men alla vet inte om att det går att strömma musik till tv:n med spotify via chromecast. Du har alla valmöjligheter som vanligt, men ljudet kommer ut från din tv.

LADDA NER APPEN FRÅN GOOGLE

vlc-media-player

KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION

VLC Media Player har funnits nästan lika länge som själva internet, och är än idag kanske den bästa media spelaren. Med VLC kan du streama nästan alla format som någonsin gjorts, och nu också via mobilen och surfplattan till din TV.

LADDA NER APPEN FRÅN GOOGLE

SVT-Play

KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION

SVT Play är så klart Sveriges Televisions streaming tjänst på nätet, där du får tillgång till nästan alla dess program via appen. Vill du ha appen med enbart barnkanalen så hittar du barnkanalens Android app här.

LADDA NER APPEN FRÅN GOOGLE

SF-anytime

KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION

SF anytime är appen för dig som älskar filmer, men kanske inte hinner gå på bio för att se en film. I appen får du tillgång till ett mycket stort utbud utav både gamla, och ny filmer som du dock måste betala för att få se.

LADDA NER APPEN FRÅN GOOGLE

KÖP CHROMECAST BILLIGT

Köp-chromecast-billigt

Är du ingen chromecast men är sugen på att köpa en? Vi har letat fram vart du kan köpa den billigt på nätet. Här på teknikproffset.se säljs är den billigast på nätet, och kostar 419 kr just nu!

GOOGLE CHROMECAST AUDIO

Chromecast-Audio

Du har säkert också hört talas om något som heter Chromecast Audio, och kanske undrar vad skillnaden är? Den stora skillnaden är att med denna dongel streamar du bara musik till högtalare, och inte bild.

CHROMECAST VS APPLE TV, VILKEN ÄR BÄST?